Automatic transmission slips only at high speed
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Automatic transmission slips only at high speed

  1. #1
    Newbie mostafaelgamal has not yet proved knowledgeable
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    farmington Hills, MI
    Posts
    4

    Default Automatic transmission slips only at high speed

    Hi,
    My Elantra 2001 (265K) automatic Transmission (original) randomly slips to to lower gear specially when going on high speeds e.g. 50 mph. I have to stop, then it goes to normal there after, it used to happen every few hundred miles, but now it's happening more frequent. Otherwise, shifting is smooth on all gears. Is that a transmission overhaul job, or maybe a sensor (e.g. speed sensor) or accessory part replacement. I've checked the oil level which is ok. I also drain and refill the transmission oil every 15-20 K
    any ideas my self for the past 100 K (used to do a transmission flush at the shop).
    Thanks in advance

  2. Remove Advertisements
    Hyundai Elantra XD
    Advertisements
     

  3. #2
    Where's My Boomstick? Tommy knows a lot about Elantras Tommy's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Rock Hill, SC
    Posts
    5,486

    Default Re: Automatic transmission slips only at high speed

    265k is pretty impressive for any automatic transmission. Sounds like time for a rebuild.

    Kick! Punch! Itís all in the mind
    If you wanna test me, Iím sure youíll find
    The things Iíll teach ya is sure to beat ya
    But nevertheless youíll get a lesson from teacher


  4. #3
    Newbie mostafaelgamal has not yet proved knowledgeable
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    farmington Hills, MI
    Posts
    4

    Default Re: Automatic transmission slips only at high speed

    I got the input and output speed sensor from a local ebay seller. will install tomorrow and write back after few days

  5. #4
    Full Member Catfish has not yet proved knowledgeable Catfish's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Wuppertal, Germany
    Posts
    476

    Default Re: Automatic transmission slips only at high speed

    Quote Originally Posted by mostafaelgamal View Post
    I got the input and output speed sensor from a local ebay seller. will install tomorrow and write back after few days
    Might be more helpful to get the valve-block overhauled!

+ Reply to Thread

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts